DOMAINE DES GARENNES - een familiebedrijf van 40ha wijngaard -  4e generatie, in Montreuil-Bellay (15 km van Saumur), en produceert alle toonaangevende benamingen in de regio (Saumur wit en rood / Cabernet d'Anjou / Rosé de Loire / Crémant de Loire wit en rosé.).
De wijngaard is verspreid over de rechter en linker oever van Le Thouet (directe zijrivier van de Loire). Dit geeft de mogelijkheid door het brede scala aan bodems die deze wijnen een grote complexiteit geven, zowel qua structuur als aromatische profielen.

De wijngaard is in de loop der jaren ontwikkeld tot een duurzaam bedrijf, het wijn maken wordt gedaan met liefde en respect voor oude tradities en met respect voor de natuur. Met nieuwe technieken wordt milieuvriendelijk gewerkt en dit heeft geresulteerd in het Terra Vitis certificaat waardoor de wijnen officieel biologisch zijn.
Tegen ongedierte worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt maar technieken zoals de "seksuele verwarring" , daarbij hangt men capsules met geuren in de wijngaard waardoor de schadelijke insecten niet meer kunnen herkennen wie een mannetje en wie een vrouwtje is en daardoor planten ze zich niet meer voort in de wijngaard en gaan weg of sterven uit.
Sinds dit jaar, en volgens de vereisten van de biologische landbouw, werken ze op 10ha van onze wijngaard uitsluitend met koper en zwavel aangevuld met een natuurlijke afweerstimulator.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2017 - 2023 PrimaVino | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.