Wijnhuis Domaine de Magnaut:
In de jaren 70 produceerde Pierre Terraube de eerste Armagnac wijnen van het domein. Deze oude en prestigieuze wijnen werden ontdekt in de kelder van Domaine de Magnaut.
Begin 2000 besliste Jean-Marie Terraube om te gaan vernieuwen, dit was nodig om kwaliteitswijn uit  de Gascogne te produceren. Zijn eerste stap was om de druivensoorten aan te passen aan de verschillende bodems en sindsdien worden er prachtwijnen van onder de colombard druif geproduceerd.

De wijngaard van Domaine de Magnaut  van 45 hectare bestaat uit 80% witte druivensoorten (Colombard, Ugni Blanc, Gros en Petit Manseng Sauvignon blanc en gris) en rode druiven van de Merlot, Cabernet Sauvignon, Tannat en Syrah bedekken de rest van de wijngaard. De terroirs hebben diverse ondergronden van o.a. zand en fijne klei. Alle rode wijnstokken van Domaine de Magnaut worden geplant op de kleikalkstenen plateaus waarvan de blootstelling genereuze en krachtige wijnen oplevert.

  

Een sensationle wijn is de PUR COLOMBARD, knalt uit je glas, heerlijk fris en zomers met aroma van bloemen en wit fruit.

 

© 2017 - 2023 PrimaVino | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.